In verband met Pinksteren zijn wij op maandag 20 mei gesloten. Alle bestellingen van het weekend en maandag worden daarom op dinsdag 21 mei verstuurd.

Flockfolie

3 producten
Sorteer op

Flockfolie bij Maegis

Een flockfolie heeft een suede-achtig gevoel en een unieke textuur. De folie is verkrijgbaar in verschillende merken en kleuren zoals; Siser, Chemica en Tubitherm. Wil je weten welke kleuren precies? Neem dan een kijkje bij de kleurenkaart van jouw gewenste flockfolie.

Meer over flockfolie

Flockfolie wordt in principe op dezelfde manier geproduceerd als een flexfolie. Echter wordt daar in plaats van folie een viscose ingezet. De zachte flock structuur van deze viscose zorgt voor de luxe velours uitstraling in tegenstelling tot de vlak- en gladheid van een flex. Door deze structuur is flockfolie ook dikker dan de flexfolie. Door dit driedimensionale effect zal jouw bedrukking nog meer in het oog springen. Een flockfolie is uitermate geschikt om (duurder) professioneel borduurwerk op een mooie en snelle manier te vervangen.

Flockfolie wordt op dezelfde manier verwerkt als flex. Maar wordt door zijn samenstelling vaak gebruikt om textielbedrukkingen een extra luxe uitstraling te geven. Zo wordt flockfolie bijvoorbeeld vaak gebruikt op polo's, werkkleding, luxe shirts en kinderkleding. Je kunt een flockfolie gebruiken op katoen, polyester, een combinatie van deze twee en zelfs op leer.

Flockfolie online kopen

Heb je vragen over onze flockfolies? Stel dan je vraag via de knop onder het kopje productvragen op de productpagina van jouw gewenste flockfolie. Een van onze specialisten zal je vraag over jouw gewenste flockfolie zo snel mogelijk beantwoorden.