Flexfolie

Producten 1-24 van 48
Sorteer op

Flexfolie bij Maegis

Hieronder vind je ons aanbod in plot flexfolie voor het bedrukken van textiel. Met verschillende soorten en uitstralingen flexfolie die geschikt zijn voor uiteenlopende materialen en merken zoals Siser, Poli-Tape, Chemica en B-Flex.

Meer over flexfolie

Flexfolie wordt vaak ook wel textielfolie genoemd. Het is gemaakt van vinyl (polyurethane (PU)). Een flexfolie bestaat uit drie delen: een PU folie, een lijmlaag en een drager. Door de flexfolie te verwarmen zal de lijmlaag smelten en zich met warmte hechten aan het te bedrukken materiaal. Je kunt flexfolie gebruiken op katoen, polyester of een mix hiervan. Een flexfolie is niet alleen geschikt voor kleding. Ook voor caps, tassen, kussens, relatiegeschenken & promotieartikelen of (bedrijfs)kleding. De toepassingsmogelijkheden van flexfolies zijn eindeloos.

Een flexfolie bestaat uit 3 lagen. Een transparante backing, hierop is een semi-permanente lijm aangebracht (deze moet later namelijk loslaten om de tekst te kunnen transfereren). Hierop zit de uiteindelijk aan te brengen flexfolie of flockfolie. Als laatste zit daar weer bovenop de hotmelt die zorgt voor de verankering van de film op de textiele ondergrond waarop deze moet komen. De hotmelt lijm van een flexfolie is bij kamertemperatuur droog en wordt pas actief bij hitte.

Soorten flexfolie

Er bestaat een enorme diversiteit aan verschillende flexfolies zoals vele kleuren, maar ook glitter, dierenprints etc. zijn verkrijgbaar op de markt.

De standaard flexfolie is in een veelvoud aan kleuren te verkrijgen en zijn in verschillende merken tot maximaal 57 kleuren verkrijgbaar. Bij de standaard flexfolie zijn er tevens neon en metallic kleuren verkrijgbaar. Welke kleuren er precies verkrijgbaar zijn van jouw gewenste flexfolie kun je zien op de kleurkaart bij de gewenste flexfolie. 

Online flexfolie kopen

Heb je behoefte aan extra advies bij het kiezen van de flexfolie die het beste bij jouw doel past? Neem dan contact met ons op. Wij vinden de geschikte flexfolie voor jou! In ons assortiment kun je altijd de best passende flexfolie kopen.