Waarom je een print beschermt met laminaat

Laminaat wordt gebruikt om je drukwerk te beschermen en langer houdbaar te maken. Je leest alles over de voordelen van laminaat en de verschillende soorten in onderstaande tekst. Lees dus snel verder. 

Wat is laminaat?
Laminaat is niets meer en niets minder dan een extra beschermlaag voor over je print. Deze laag is transparant en zo dun (25 micron) dat deze niet zichtbaar is. Bij deze afwerkingstechniek wordt de zelfklevende transparante folie met behulp van een laminator aangebracht op het drukwerk. Het laminaat zorgt er niet alleen voor dat het eindresultaat er nog beter uitziet, het beschermt de print ook nog eens voor invloeden van buitenaf.

De vele voordelen van laminaat
Zoals hierboven al vermeld dient laminaat ten eerste als beschermlaag. Het maakt een print dikker, steviger en dus sterker. Doordat het beschermt tegen vocht en uv zal het drukwerk veel langer meegaan en blijven de kleuren langer mooi en intens. Dankzij het gebruik van laminaat zal de print minder snel beschadigen zoals krassen, scheuren en kreukels. Vooral bij prints die veel te verduren hebben zoals banners en vloerstickers is een laminaat geen overbodige luxe. Het geschikte laminaat zorgt dus niet alleen voor een extra luxueuze uitstraling, het zorgt ook nog eens voor de nodige bescherming zodat je extra lang van je drukwerk kunt genieten.

Soorten laminaat
Wij voeren vele soorten laminaat in ons assortiment. Een onderscheid die wij in ons assortiment maken is onder andere de houdbaarheid. Bij ons kunt je terecht voor, 7-jaars gegoten of gekalanderd en 5-jaars of 2 jaars gekalanderd. Een gegoten folie is een folie die vervormbaar is terwijl een gekalanderde folie gewalst wordt.

Het laminaat is verkrijgbaar in verschillende soorten finish. Zo kun je kiezen voor glossy, mat en satin. Heb je iets meer eisen aan je laminaat? Neem dan een kijkje bij de speciale laminaten zoals vloer laminaat, whiteboard laminaat, anti graffiti laminaat, crossmotor stickers en nog veel meer. Laminaat voor vloerstickers beschermt niet alleen het drukwerk maar zorgt dankzij het speciale reliëf voor antislip. Meer over onze laminaten lees je in de volgende alinea.

Laminaat bij Maegis
Bij ons kun je terecht voor diverse laminaten van verschillende merken. Van het vooraanstaande merk Arlon bieden wij de Supercover SLX, de Supercover SLX+ en de Superprint Clear Cast.

Passend bij onze Metaguard series bieden wij het bijbehorende laminaat. Voor de Metaguard MD-I serie gebruik je het Metaguard MG-005/002. Hierbij is de 005 voorzien van een gloss finish en 002 is matt. Passend bij de Metamark MD3 serie gebruik je de Metaguard MG-300. Verkrijgbaar in glanzende en matte uitstraling.

Voor de voor de Metamark MD5 serie maak je gebruik van de Metaguard MG-700. Hij is per rol verkrijgbaar in een glanzende, satijnen en matte uitstraling

De Metaguard series zijn bovendien als transparante printfolie gebruiken. Te bedrukken met Eco-Solvent en Latex inkten.

Binnen ons eigen merk Maegis Essentials hebben wij ook ons eigen laminaat ontwikkeld. De EL7 is 75 micron dik en het is een polymeer gekalanderd PVC laminaat en te gebruiken voor vlakke en licht gebogen ondergronden. Hierdoor is deze geschikt voor het lamineren van prints op polymeer gekalanderde printmedia.

Wanneer je op zoek bent naar een laminaat dat geschikt is voor alle polymere printmedia is kun je ook kiezen voor de Polyguard. De Polyguard is, net als de EL7, 75 micron dik, gekalanderd PVC laminaat en geschikt voor vlakke en licht gebogen ondergronden. Verkrijgbaar in glanzend, satijn en mat.

Zoek je echter naar een laminaat dat geschikt is voor alle monomere printmedia? Dan is de Monocover het laminaat voor jou. Dit laminaat is geschikt voor vlakke toepassingen op de korte termijn. Dit laminaat zorgt ervoor dat de prints tot 4 jaar (bij buitengebruik) zijn beschermd tegen vuil en verkleuring.

Voor de laminaten met bijzondere functies gebruik je de laminaten van Coverfilm. Wil je vloerstickers aanbrengen met anti-slip eigenschappen?  De Coverfilm Scratch PP is een PVC-vrij laminaat dankzij zijn zandkorrelstructuur is dit laminaat voorzien van een R9 certificaat. Het is echter ook geschikt als laminaat voor roll-up en pop-up systemen.

Wanneer je gaatjesfolie (One Way Vision) wilt lamineren maak je gebruik van de bijbehorende Coverfilm One Way Vision. Door de polyester drager heeft dit laminaat een gladde en transparante lijm. Dit laminaat is geschikt voor vlakke en licht gebogen ondergronden. Dit laminaat is ook geschikt voor voor je gegoten printmedia doordat hij te vervormen en in te föhnen is.

Crossmotorstickers lamineren? Gebruik dan de Coverfilm Heavy Protect. Ook geschikt voor stickers voor op quads, karts, sneeuwscooters en helmen.

Voor het maken van je eigen whiteboards gebruik je de Cleanboard Clear Gloss of de Coverfilm White Board. Door dit speciale laminaat kun je er met dry markers op schrijven en het vervolgens gemakkelijk weer uitvegen. Het verschil tussen deze twee is de dikte. De Coverfilm White Board is 25 micron dik terwijl de Cleanboard Clear Gloss 120 micron dik is.

Ten slotte hebben we ook een  vloeibaar laminaat in ons assortiment, het SDM Aquaseal Liquid Laminate. Hiermee kun je zelfs moeilijk te lamineren printmedia lamineren.

Heb je extra informatie nodig of vragen over een van onze laminaten? Wij adviseren je graag. Neem contact met ons op.

Bekijk al ons laminaat hier!