Verschillende soorten wrapfolie

Wrapfolie wordt gebruikt om harde en gladde voorwerpen als het ware in te pakken. Het is mogelijk om elk gewenste voertuig of item te wrappen. Mits het maar hard en schoon is. De mogelijkheden zijn dus eindeloos; auto’s, scooters, bussen, campers en zelfs vliegtuigen kunnen naar wens worden gewrapt. Maar wat dacht je van je interieur? Ook daar kunnen alle items die aan deze criteria voldoen worden ingepakt. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze veelzijdig vormbare plakfolie.

Hoe werkt wrapfolie?
Wrapfolie is een zelfklevend vinyl dat beschikt over een speciale lijmlaag die gemakkelijk te (her)positioneren is. Hij is extreem vormbaar waardoor het zich optimaal aan zijn ondergrond kan aanpassen. Met behulp van verhitting past de folie zich aan de onderliggende vorm aan. Zodra de folie overal op de juiste plek is aangebracht wordt het nog eens extra verhit. Dit fixeert de folie en zorgt ervoor dat het wrap vinyl de vorm onthoudt en niet terug zal trekken naar zijn oorspronkelijke rechte vorm.

Voordelen van wrappen
Wrap Vinyl kent vele voordelen. Zo past het zich optimaal aan zijn ondergrond aan en beschermt het. Het gebeurt regelmatig dat wanneer een nieuwe auto wordt gekocht deze direct ingepakt wordt met wrapfolie. Soms zelfs in dezelfde kleur als de originele lak. Dit doet men vaak om de oorspronkelijke lak te beschermen tegen beschadigingen en uv stralingen. Dit komt ook de verkoopwaarde ten goede. Wanneer de auto later immers weer verkocht wordt kan de folie er zo vanaf worden getrokken en komt de originele lak in nieuwstaat weer naar boven. Het wrap vinyl laat zich namelijk gemakkelijk en zonder lijmresten verwijderen.

De wrapfolies bij Maegis zijn voorzien van verschillende lijmsoorten met elk andere eigenschappen. De speciale lijmlagen in ons assortiment zijn; permanent, voorzien van luchtkanalen, herpositioneerbaar, grijze lijmlaag en lijm op solvent basis. In de categorie kun je de gewenste lijmlaag aanvinken.

Een wrapfolie van goede kwaliteit is te herkennen aan zijn goede handelbaarheid en mogelijkheden voor herpositionering. Goedkope wrapfolies zijn vaak simpele vinylfolies zonder de eigenschappen van echt wrap vinyl.

Ten slotte is wrapfolie bij uitstek geschikt om een voertuig of voorwerp naar eigen smaak vorm te geven zonder het op te hoeven spuiten. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is het mogelijk om individuele onderdelen in te pakken of de volledige auto te wrappen. De levensduur van de wrapfolie is minimaal 5 tot ongeveer 10 jaar. Dit is afhankelijk van de kwaliteit en de samenstelling van de folie.

Verschillende soorten wrapfolies bij Maegis
Bij Maegis ben je verzekerd van kwalitatief hoogwaardige wrapfolies. Wij bieden diverse folies aan van het merk Arlon. Arlon is de wereldwijde fabrikant van hoogwaardig zelfklevend vinyl. Ze beschikken over een ruim assortiment en komen telkens met nieuwe technologieën.

De Arlon Premium Colour Change (PCC) is een gegoten wrap folie die voorzien is van FLITE Technology™ waardoor hij gemakkelijk herpositioneerbaar. De onzichtbare luchtkanalen zorgen voor een super gladde uitstraling.

Dan hebben we ook de Arlon Superwrap, in drie verschillende uitvoeringen. De Superwrap SLX is een gegoten, premium hoogglans wit bedrukbare car wrap film. Zijn grote broer is de Superwrap SLX+. Deze variant heeft een hogere aanvangstack. Hierdoor is contoursnijden mogelijk en plakt hij sneller. Dan is er de Superwrap IllumiNITE. Deze glanzende, gegoten én reflecterende printfolie is een echte aandachtstrekker die te bedrukken is met behulp van EcoSolvent, Latex en UV inkten.

Dan hebben we de Superprint White Cast en de Superprint Supreme Wrap. Deze gegoten folies zijn voor de echte durfals onder ons.  Je kunt ook de Superprints Wraps beprinten met EcoSolvent, Latex en UV inkten.

Ten slotte hebben we de Arlon 6000 RP Clear Gloss. Deze folie is transparant, glanzend en voorzien van solvent lijm, ideaal voor het maken van transparante stickers.

Het is raadzaam om voor het aanbrengen voldoende kennis op te doen door zelfstudie, oefening of een van onze eigen car wrap trainingen.

Heb je extra informatie nodig of vragen over een van onze wrapfolies? Wij adviseren je graag. Neem contact met ons op.

Bekijk al onze wrapfolies hier!