UV Printers

UV printers zijn helemaal in de mode. Dit is ook niet vreemd, de mogelijkheden met dit soort printers zijn eindeloos. Een UV printer droogt de inkt met behulp van UV-lampen, het voordeel hiervan is dat de inkt direct droog is. Dit maakt ook printen met structuur en reliëf mogelijk. Met deze printers is het mogelijk om je design op vrijwel alle materialen te drukken. Denk bijvoorbeeld aan hout, pennen, glas, spiegels, blik, smartphonehoesjes, leer, mesh en nog veel meer. Het is mogelijk om je gewenste design op zowel ongecoate als gecoate producten te drukken. Je kunt met gemak allerlei items personaliseren.

UV inkt

Een UV printer kan alleen worden gebruikt in combinatie met de daarvoor bestemde UV inkten. Er bestaan twee soorten UV inkt: harde UV inkt en flexibele UV inkt. Beide inktsoorten zijn in de gangbare CMYK kleuren verkrijgbaar, maar ook in vernis en wit.

UV printers bij Maegis

Bij Maegis vind je flatbed, hybride, roll-to-roll en Handtop printers. Deze printers  zijn verkrijgbaar in vele verschillende breedtes en uitvoeringen. Je koopt al een UV printer vanaf €15.000,-.

Flatbed

De eerste UV printers die op de markt kwamen, waren de zogenoemde flatbed printers. Deze werden gebruikt om platen te bedrukken. Deze techniek wordt nog steeds veel gebruikt, omdat het zeer nauwkeurig print.

Hybride UV printer

Verder hebben we ook Hybride printers in ons assortiment. Deze kunnen met behulp van een transportband zowel rollen als plaatmateriaal bedrukken. Dit maakt deze hybride printers erg veelzijdig.

Roll to roll UV printer

Een derde vorm van een UV printer is een roll to roll. Hiermee kun je, zoals de naam het al doet vermoeden, alleen rollen printen. Deze printer wordt vaak ingezet als een minder milieubelastende manier om met name textiel en flexface of behang te printen.

Versa UV familie

Gebruik de VersaUV LEF-12i om teksten, foto's, logo's of andere designs direct te printen op voorwerpen tot 10 centimeter dikte. Wil je levensechte graphics en texturen toevoegen / plus premium afwerkingen? Gebruik dan de VersaUV LEF2-200, inclusief gesimuleerde embossing op bijna elke ondergrond. Je kunt ook zelf verpakkingsprototypes, controlepanelen, labels en stickers maken met de diverse LED UV-inkjetprinter/snijplotter printers. Meer UV printers uit de VersaUV-familie...

Heb je extra informatie nodig of heb je vragen over één van onze UV Printers? Wij adviseren je graag. Neem contact met ons op.

Bekijk al onze UV Printers hier!