Transferpers kiezen

Transferpers kiezen

Er zijn enorm veel soorten transferpersen op de markt. We onderscheiden drie soorten transferpersen; handmatig, elektromagnetisch en pneumatisch.
Maar hoe moet je nu de juiste transferpers kiezen?

Welke transferpers je nodig hebt is afhankelijk van een aantal factoren. Hier zijn een aantal tips waar je op wilt letten.

  • hoeveel ruimte heb je in je werkplaats
  • welke oplages gaan er gedrukt worden
  • welke materialen moeten bedrukt worden
  • zijn de platen verwisselbaar voor verschillende soorten items
  • let er altijd op dat de platen de druk en warmte gelijkmatige verdelen
  • basic pers of een pers met vele verschillende programma’s
  • verschillende mogelijkheden om de druk in te stellen

Met name de oplages kunnen doorslaggevend zijn bij het maken van de keuze. Voor kleine oplages (tot 30 applicaties per dag) is een handmatige transferpers ideaal. Een dergelijke manuela pers moet na de perstijd handmatig worden geopend.

Voor middelgrote orders is een elektromagnetische transferpers. Zoals de naam al zegt wordt hierbij gebruik gemaakt van een elektromagneet, de pers opent zich automatisch zodra de ingestelde perstijd voorbij is.

Voor grote orders/massaproductie is een pneumatische transferpers de beste keuze. Een pneumatische pers sluit en opent zich door gebruik te maken van pneumatiek.

Ten slotte is het van belang te controleren welke accessoires er te koop zijn voor de pers. Vooral verwisselbare platen zijn geen overbodige luxe wanneer je verschillende soorten items wilt bedrukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan broekspijpen, petjes, schoenen, mokken enzovoorts.

Gelukkig hebben al onze transferpersen alle informatie die jij nodig hebt op de productpagina. Zo kun jij de beste transferpers kiezen voor jouw klus!

Transferpersen bij Maegis

Bij ons vind je transferpersen en accessoires van de merken Secabo, Sefa, Siser, Stahls en Airpress. Wanneer je op zoek bent naar een handmatige pers kun je kijken bij de Secabo TC1/TC2/C5, de Sefa E-Clam 50 V3 of de Siser TS-One. Wil je handmatig mokken gaan persen kun je kiezen uit onder andere de Secabo TM1 en TM5.

De Secabo TCC/TC5/TC7 smart, Sefa Clam Pro V3 GPX en de Sefa Rotex lite/pro zijn voorbeelden van onze elektromagnetische transferpersen. Een bal van een logo voorzien? Kies dan voor de Sefa Clam Sport V3.

Heeft een pneumatische transferpers je voorkeur? Dan kun je kiezen uit onder meer de

Secabo TPD7/Premium, de Sefa Rotex Air of Sefa Duplex modellen. Vergeet niet om ern een Airpress bij te bestellen.

 

Heb je extra informatie nodig of vragen over een van onze transferpersen? Wij adviseren je graag. Neem contact met ons op.

 

Bekijk al onze transferpersen hier!