Transferpapier kopen

Transferpapier kiezen

Ben je op zoek naar transferpapier, maar heb je hulp nodig bij het kiezen? Bij Maegis zit je sowieso goed. Wij verkopen alleen superieur transferpapier waarmee je de mooiste prints overbrengt. Complexe designs met veel kleine details, schaduwen en spetterende kleuren druk je moeiteloos op zowel lichte als donkere ondergronden.

 

Waarom kies je voor transferpapier?

Transferpapier heeft veel voordelen ten opzichte van andere druktechnieken zoals sublimatiepapier of flexfolie. Zo zijn de opstartkosten erg laag en kun je daardoor makkelijk in kleine oplages drukken. Natuurlijk heb je een printer nodig en een transferpers, dus het is niet zo dat er helemaal geen kosten zijn. Maar met transferpapier kun je eenvoudig per vel drukken zonder dat je een ingewikkelde en dure printer eerst warm moet laten draaien. Ook heb je niet te maken met een minimale afname die je wel zou hebben als je jouw drukwerk uitbesteedt aan een drukkerij.

Met transferpapier kun je dus snel aan de slag en heb je alles ook zelf in de hand. Bovendien hoef je bij de meeste soorten papier jouw ontwerp niet uit te knippen of met een snijplotter uit te snijden. Dit heeft meerdere voordelen. Het scheelt tijd, je hoeft geen snijplotter te kopen en je kunt veel ingewikkeldere ontwerpen maken. Jouw printer kan namelijk veel kleinere details printen dan een plotter kan uitsnijden. Ook als je zelf met een klein schaartje wel in staat zou zijn om zo gedetailleerd te knippen zou het veel meer tijd kosten dan simpelweg printen en drukken met transferpapier.

Het allerbelangrijkste voordeel van transferpapier is dat je prachtige full colour afdrukken kunt maken met veel overgangen van licht naar donker. Schaduwen komen helemaal tot hun recht en je kunt kleuren in elkaar laten overlopen. Dit laatste is absoluut onmogelijk met flexfolie aangezien je daarmee per kleur werkt. Met sublimatiepapier is dit alles uiteraard wel mogelijk, maar daarvoor heb je dan wel weer een speciale printer nodig en zodoende zijn de opstartkosten een stuk hoger.

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van transferpapier?

Bij Maegis hebben we een ruim assortiment van Forever transferpapier waar je uit kunt kiezen. Al jaren zijn wij zeer te spreken over dit merk en we garanderen dat ook jij verbluft zult zijn van het resultaat. Forever heeft transferpapier voor licht en donker textiel, maar je drukt tevens moeiteloos op harde ondergronden. Lees snel verder om erachter te komen waar je op moet letten als je van plan bent om transferpapier te kopen.

Voordat je ook maar in de buurt komt van het transferpapier maak je eerst een proefdruk van je ontwerp op gewoon papier. Print je ontwerp in kleur en op ware grootte. Vervolgens kun je de afbeelding uitknippen en op het te bedrukken product vastpinnen of plakken, let daarbij wel op dat je het product niet beschadigt. Zo kun je een goed beeld krijgen van hoe het eindresultaat eruit zal komen te zien.

Komt je design op een wit shirt niet volledig tot zijn recht of blijkt A3 formaat toch te groot te zijn? Gelukkig heb je dit eerst getest en kun je er nu voor kiezen om A4 formaat transferpapier voor donker textiel te kopen. Ook heb je de mogelijkheid om je ontwerp nog aan te passen voordat je daadwerkelijk op het transferpapier gaat printen. Hierdoor verspil je zo min mogelijk. Is je ontwerp klein? Misschien passen er zelfs meerdere afbeeldingen op één blad en kun je met hetzelfde vel meerdere producten bedrukken. Vergeet in dat geval niet om je ontwerp uit te knippen.

Bekijk vervolgens wat voor soort printer je hebt. Is het een inkjet- of laserprinter?  Welk kleurenpalet gebruikt jouw printer, CMYK of CMYW? Behalve cyaan, magenta en geel kan jouw printer namelijk zwart of wit printen. De keuze voor het juiste transferpapier is hiervan afhankelijk. Transferpapier voor CMYK printers vind je hier en voor CMYW printers hier.

Controleer of jouw textielsoort geschikt is voor het papier dat je van plan bent te kopen. Is het donker of licht textiel? Kan het materiaal tegen verhitting tot hoge temperaturen? Is de stof erg rekbaar waardoor de print eventueel kan scheuren? Dit zijn allemaal zaken om van tevoren bij stil te staan en je keuze op af te stemmen. In de gebruiksaanwijzing en de datasheet in onze webshop vind je belangrijke informatie die je kunt lezen voordat je een product bestelt. Lees hoe dan ook de gebruiksaanwijzing goed door voordat je begint met printen. Verschillende soorten transferpapier hebben namelijk een andere werkwijze.

 

1 of 2-staps transferpapier?

Zo is er namelijk een verschil tussen 1 of 2-staps transferpapier en wij begrijpen dat dit voor verwarring kan zorgen. Daarom lichten we het verschil hier kort toe zodat je makkelijker kunt kiezen voor het meest geschikte papier.

1-staps transferpapier heeft een witte stickerachtige ondergrond waar je jouw afbeelding op print. Door het wit in dit papier is het mogelijk om ontwerpen met wit erin te drukken zonder dat je een printer nodig hebt met witte inkt. Lees goed de gebruiksaanwijzing voordat je aan de slag gaat. Hierin staat onder andere of je in spiegelbeeld moet printen of juist niet.

Bij veel 1-staps transferpapier print je niet gespiegeld. Jouw design komt namelijk bovenop de witte ondergrond. Als je wel in spiegelbeeld zou printen en de afbeelding omgedraaid op je voorwerp zou overbrengen, dan komt de witte ondergrond over je afbeelding heen en dat wil je natuurlijk niet.

2-staps transferpapier werkt geheel anders. Zoals de naam al doet vermoeden werk je in twee stappen en met twee verschillende soorten papier. Bekijk goed of beide vellen in dezelfde verpakking geleverd worden. Voor sommige merken is het nodig dat je twee verschillende producten bestelt. Dit omdat bij bepaalde merken hetzelfde papier als 1-staps en als 2-staps methode gebruikt kan worden afhankelijk van het type ondergrond dat je wil bedrukken.

Bij 2-staps papier is er meestal een A en een B vel waarbij je eerst het ene en dan het andere op je product perst. In de gebruiksaanwijzing staat duidelijk uitgelegd op welk vel je jouw ontwerp dient te printen en in welke volgorde je te werk moet gaan. Ook staat er in de gebruiksaanwijzing uitgelegd voor welke ondergronden je in 2 stappen dient te werken. Als je alle instructies nauwgezet volgt zul je versteld staan van het schitterende resultaat.

Heb je behalve transferpapier ook alle andere benodigdheden in huis? Ook al kun je veel soorten transferpapier ook gebruiken in combinatie met een strijkijzer, voor het beste resultaat raden wij toch eigenlijk altijd aan om een transferpers te gebruiken. Hiermee kun je heel precies de temperatuur, druk en tijd instellen. Gebruik bovendien een teflon vel of hoes om je hitteplaat te beschermen tegen vlekken en resten van het transferpapier. Ben je helemaal klaar voor de start? Lees dan nog eens goed in de gebruiksaanwijzing of je jouw ontwerp gespiegeld of leesbaar moet printen en ga dan aan de slag.

 

Heb je extra informatie nodig om het juiste transferpapier te kunnen kiezen? Wij adviseren je graag. Neem contact met ons op.