Sublimatieprinters

Sublimatieprinters

De meest revolutionaire manier om producten te bedrukken is via sublimatie. Bij Maegis kun je alles kopen wat je nodig hebt om hier zelf mee aan de slag te gaan. Bovendien staan we altijd voor je klaar om je te adviseren zodat je er zeker van kunt zijn dat je de juiste keuze maakt. In deze blog staan we stil bij de verschillende sublimatieprinters binnen ons assortiment, maar allereerst een korte uitleg wat sublimatie eigenlijk is.

Wat is sublimatie?

Het woord sublimatie komt uit de scheikunde en hiermee wordt een chemisch proces aangeduid. Bij sublimatie gaat een vaste stof bij verhitting direct over naar een gasvormige fase, zonder tussendoor vloeibaar te worden. Toegepast op sublimatie print betekent dit dat de speciale sublimatie inkt onder hoge temperatuur vervluchtigt tot gas en met behulp van een pers op een voorwerp wordt aangebracht.

Bijzonder aan deze techniek is dat de inkt geen laagje vormt op het product, maar werkelijk in de stof trekt. Door de hoge temperatuur en de hoge druk gaat de gasvormige inkt namelijk een verbinding aan met de ondergrond op moleculair niveau. Omdat de inkt niet op het oppervlak is aangebracht, maar er helemaal in is geïntegreerd, zijn door sublimatie bedrukte voorwerpen zeer goed wasbaar en ontzettend krasbestendig. De inkt trekt er weliswaar helemaal in, maar de kleuren spatten van de full-colour print af!

Met sublimatie is bijna alles te bedrukken dat van polyester is gemaakt, of in ieder geval een polyester coating heeft. Ook is het belangrijk dat het materiaal bestand is tegen de hoge temperatuur van 200 graden. Er zijn veel producten beschikbaar die al kant en klaar zijn voorbereid om direct te sublimeren met jouw ontwerp. Heb je zelf een product van bijvoorbeeld glas, hout, metaal of katoen? Daarvoor zijn er speciale sprays en folies beschikbaar om de producten geschikt te maken voor sublimatie.

Sublimatieprinters bij Maegis

Wij hebben een ruim assortiment van maar liefst 7 verschillende sublimatieprinters beschikbaar. Van instapmodellen tot professionele machines om in alle markten te kunnen voorzien. Zoek je een printer om af en toe te laten draaien voor kleine oplagen of juist een betrouwbaar apparaat dat continue moet presteren? Bij ons vind je de perfecte sublimatieprinter!

De Epson WorkForce Pro 8090 - A3 is het instapmodel sublimatieprinter van Epson. Het is een A3 sublimatieprinter die print in de kleuren CMYK. Oftewel cyaan, magenta, geel en zwart. Voor wie nieuw is in de wereld van het sublimeren, is deze printer een goed begin. Door het grote papierformaat is deze printer veelzijdig inzetbaar.

Behalve het instapmodel van Epson verkopen wij nog drie andere Epson modellen:

  • Epson SureColor SC-F100 – CMYK
  • Epson SureColor SC-F500 - CMYK
  • Epson SureColor SC-F6300 - hdK

De Epson SureColor SC-F100 - CMYK heeft de grootte van een A4-desktopprinter en daarmee is deze sublimatieprinter perfect voor het produceren van promotionele en gepersonaliseerde items. Zelfs met weinig ruimte op je bureau kun je met deze printer heel eenvoudig mokken, sleutelhangers, telefoonhoesjes en andere kleine merchandise items sublimeren. De printer is ook ideaal om op maat gemaakte producten te creëren op textiel zoals petten, schorten, sleutelkoorden en kleine kussens.

De SC-F100 is geliefd vanwege zijn snelle doorlooptijden en voordelige aanschafprijs. Ook door het gebruik van inktflessen in plaats van cardridges is deze printer goedkoop in gebruik. Tot slot is er geen specialistische kennis nodig voor het opzetten, bedienen of onderhouden van de printer. Hierdoor is de drempel laag om met deze sublimatieprinter aan de slag te gaan.

De Epson SureColor SC-F500 - CMYK is met zijn A3 formaat de grote broer van de SCF100. Ook deze printer is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, productiviteit en efficiëntie. Met dezelfde voordelen als de SC-F100 kun je met deze printer snel en flexibel reageren op de behoeften van je klant. Zonder specialistische kennis kun je met deze printer heel voordelig ook grotere producten bedrukken.

Tot slot hebben we de professionele Epson SureColor SC-F6300 - hdK. Dit is een 44-inch sublimatieprinter die speciaal is ontwikkeld voor textielproducenten, bedrijven die promotieartikelen maken en fotografiestudio's. De printer biedt lage totale eigendomskosten dankzij de verbeterde gebruikersproductiviteit en verminderde uitvaltijd. Met deze printer bedruk je eenvoudig grote oplagen met de meest fantastische designs.

Verder hebben we twee modellen van Roland in ons assortiment:

  • Roland Texart RT-640
  • Roland Texart XT-640

De Roland Texart RT-640 staat garant voor uitstekende kwaliteit, levendige kleuren en bijzonder stabiele prestaties. De printer is beschikbaar in twee configuraties: met 4 kleuren (CMYK) of maar liefst 8 kleuren (CMYKLcLm + Oranje + Violet). Zwart is bij de RT-640 écht zwart en het brede kleurenspectrum geeft sterke kleuren met een hoog contrast. Hiermee bedruk je met gemak kleding, signalisatie, interieurdecoratie, modeaccessoires en gepersonaliseerde producten.

Het nieuwe inktsysteem van Roland werkt met luchtdicht verzegelde inktzakken, waarbij het systeem automatisch overschakelt op een nieuwe inktzak zodra de eerste leeg is. Zo kun je ononderbroken printen. Om de productie nog sneller te laten verlopen, kun je zelfs lege zakken vervangen zonder dat de printer stilgelegd hoeft te worden. De RT-640 heeft een printsnelheid van 22,0 m2/u bij productiekwaliteit en een maximumsnelheid van 32,6m2/u.

De Roland Texart XT-640 heeft dezelfde fantastische kleureigenschappen als de RT-640, maar dan met een printsnelheid tot wel 63 m²/u. De printer is robuust gebouwd met twee printkoppen die “gestaggered” (trapsgewijs) zijn opgesteld. De XT-640 biedt stabiliteit, een buitengewone printkwaliteit en uitstekende supersnelle prestaties. Om elke gradatie en elk detail vast te leggen, vuren de printkoppen druppels in zeven verschillende groottes af in overeenstemming met de eigenschappen van het materiaal en de gewenste printkwaliteit.

Tot slot is onze eigen RS Transfer Pro een ware revolutie in de textieltransfermarkt. Met deze sublimatieprinter maak je in een handomdraai kwalitatief hoogwaardige textieltransfers vanaf € 0,45 per A4 vel, in vol vlak geprint. Deze textieltransfers zijn verbazingwekkend flexibel, dun en voelen zeer fijn aan. Bovendien maakt de printer gebruik van milieuvriendelijke pigmenten. Door gebruik van speciale inkt en hot-melt poederlijm kun je met gemak diverse soorten stof bedrukken. Katoen, polyester, katoen/polyester, jeans, canvas, kunstleer en ga zo maar door.

Heb je extra informatie nodig of heb je vragen over onze sublimatieprinters? Wij adviseren je graag. Neem contact met ons op.