De mogelijkheden van sublistop

Wil jij de mooiste sportartikelen ontwerpen zonder dat de kleuren in elkaar overgaan? Dit doorbloeden van de kleur kan heel gemakkelijk worden voorkomen. In dit blog vertellen we je er alles over.


Wat is sublistop?
Sublistop is een flexfolie met een blockout functie waarmee je mooie creaties kunt maken op gesublimeerd polyester textiel. Denk bijvoorbeeld aan sportkleding en sporttassen. Dit soort kleding is vaak gemaakt van polyester dat gekleurd is met behulp van sublimatie inkt. Deze inkt wordt actief bij hitte. Hierdoor kunnen de kleuren tijdens het wassen of bedrukken gaan doorbloeden.

Om dit te voorkomen heb je een extra barrière nodig die ervoor zorgt dat de onderliggende kleur niet vermengd met de opdruk van de flex.Zo wil je niet dat een wit rugnummer ineens roze wordt. Dankzij de sublistop blocker behoudt de flex zijn oorspronkelijke kleur en dekt perfect. Meer weten over de beste soort sublistop flexfolie? Lees dan verder in dit blog.

Waar moet je op letten bij het kopen van de juiste sublistop?
Bij het kopen van de juiste sublistop folie is het van belang te letten op een aantal zaken:

  • Pelbaarheid
  • Wasbaarheid (temperatuur)
  • Dikte
  • Beschikbare kleuren
  • Bedrukbaarheid

Het raadzaam te kijken naar een folie die gemakkelijk te pellen is. Dit scheelt zowel in tijd en gebruiksgemak. Hoe warm moet het item gewassen worden? Sommige producten wil je wel eens warmer wassen, de juiste flex moet hier bestand tegen zijn. Verder kan ook de dikte voor jouw doeleind van belang zijn. Wil je dat de opdruk goed zicht- en voelbaar is of moet het juist flinterdun en nauwelijks voelbaar zijn.

Ook zijn de sublistop blockout folies verkrijgbaar in diverse kleuren of als bedrukbare variant. Kies de folie het beste bij de klus past.

Voor de juiste verwerking is het altijd raadzaam de technische datasheet van jouw product te raadplegen.

Verschillende soorten sublistop bij Maegis
Wil je zelf drukken op jouw flexfolie met sublistop? Bestel dan een van deze folies met een blocker erin. Onze bedrukbare sublistop folies zijn verkrijgbaar in verschillende dikten; de BF Print - Sublistop - 80mu en de BF Print - Sublistop - 120mu.

Voor materialen zoals sportkleding van polyester textiel gebruik je:

Ben je toch op zoek naar een folie zonder blockout functie? Dan is de Gimme5 een uitstekende keuze.

Bij Maegis vind je blockout flexfolies van de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs.

Heb je extra informatie nodig of vragen over een van onze sublistop flexfolies? Wij adviseren je graag. Neem contact met ons op.

Bekijk al onze sublistop flexfolies hier!