Autoruiten blinderen met raamfolie voor auto’s

Steeds meer autobezitters willen hun ramen voorzien van een raamfolie. Dit is ook niet verwonderlijk wanneer je de vele voordelen bekijkt. Het is echter wel belangrijk kennis te hebben van de wetten in ons land ten aanzien van geblindeerde autoruiten. In dit blog vertellen we je alles over de regelgeving, de vele voordelen en de tinten die we bij Maegis verkopen. Lees dus snel verder!

Wat is een raamfolie voor auto’s
Een raamfolie voor auto’s wordt ook wel zonnefolie genoemd omdat deze over zonwerende eigenschappen beschikt. De folie wordt gemakkelijk aan de autoruit bevestigd. Dit blinderen zorgt niet alleen voor een koelere auto maar zorgt ook voor meer privacy. De autoruitfolie is in verschillende tinten verkrijgbaar en geven jouw auto een nieuwe look en feel.

Regelgeving bij het blinderen van autoruiten
Bij het blinderen van je autoruiten in het van belang dat je op de hoogte bent van de regelgeving. Zo moet in Nederland volgens de wet de voorruit minimaal 75% licht door laten. Vaak beschikt de voorruit echter al een coating vanuit de fabrikant die zonwerend is. Het is dus altijd raadzaam dit even te controleren voordat je autoruit folie op de vooruit gaat aanbrengen. Voor de voorramen geldt dat deze minimaal 55% licht moeten doorlaten.

De achterruit en achterzijruiten mogen naar wens geblindeerd worden met raamfolie voor auto's, mits de auto over linker- en rechterbuitenspiegels beschikt. Informeer of test dus altijd of jouw autoramen al over een zonwerende coating beschikken.

Voordelen van blinderingsfolie
Het aanbrengen van autoraam folie heeft vele verschillende voordelen. We zullen ze in deze alinea kort toelichten.

Raamfolie voor auto’s zorgt voor:

 • Warmte reductie
 • Voorkomt inkijk
 • Anti-kras behandeling
 • Snel aan te brengen
 • Geen onderhoud nodig
 • Stoere uitstraling
 • Verwijderbaar zonder beschadiging achter te laten
 • Veiliger en prettiger autorijden
 • Interieur blijft langer mooi

De zon is krachtig, hij kan ons heerlijk verwarmen maar ook aardig wat schade aanrichten. Denk niet alleen aan verkleurd textiel of auto leer, maar ook aan verminderd zicht door verblinding. In ons land worden we regelmatig verrast door het weer. Ineens kan de zon gaan schijnen terwijl we zo even nog door de regen reden. Wie dan geen zonnebril in de auto heeft liggen kan dit als erg hinderlijk ervaren en belemmert worden in zijn zicht. Dit is niet alleen onprettig maar ook nog eens onveilig.

Niet alleen voor het zicht en de uv straling is een raamfolie veiliger. Het beschermt bovendien tegen inbraak doordat inbrekers minder goed kunnen beoordelen wat zich in de auto bevindt. Het beschermt je privacy doordat het de inkijk in de auto voorkomt.

Tevens bespaart de autoruitfolie je kosten. Door de zonwerende eigenschappen zal de temperatuur in de auto meer constant blijven, de airco hoeft hierdoor minder hard te werken. Op die manier kun jij extra brandstof besparen.

Ten slotte is de auto folie gemakkelijk in gebruik. Het is snel aan te brengen en zonder resten net zo eenvoudig weer verwijderd. Het behoeft geen onderhoud en geeft de auto direct een luxueuze en stoere uitstraling.

Autoruitfolie bij Maegis
Natuurlijk beschikken we bij Maegis over diverse tinten autoruit folie voor ieders wensen en doeleinden.

Onze automotive folie is in 4 verschillende tinten verkrijgbaar:

 • 53% - AUTC50 - Light Grey
 • 37% - AUTC35 - Medium Grey
 • 22% - AUTC20 - Dark Grey
 • 5% - AUTS05 - Black

Hierbij is 53% het meeste lichtdoorlatend en 5% laat nauwelijks licht door. Deze vier tinten zijn vervolgens per lopende meter verkrijgbaar in twee breedtes namelijk in 76cm en 152cm. Alle soorten raamfolies zijn 12 tot 15 jaar houdbaar.

Bestel vandaag nog jouw nieuwe raamfolie voor de auto en geef je auto een nieuwe look die bovendien voor extra veiligheid en gemak zorgt.