Maegipedia, het kenniscentrum van Maegis

Binnen ons kenniscentrum, oftewel de Magipedia, geven we antwoord op veelgestelde vragen over onze producten binnen alle categorieën.

Machines

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over ons machine aanbod. In ons assortiment zijn alle benodigde machines en accessoires opgenomen die nodig zijn in de sign- en textielindustrie.
Wij beantwoorden al jullie vragen over printers, snijplotters, transferpersen, laminatoren en vele meer.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over onze machines.

Presentatiesystemen

Onze presentatiesystemen zijn dé ideale manier om informatie over te brengen aan je publiek maar ook om een bepaalde sfeer te creeëren. Presenteer informatie en ideeën op een leuke manier om een blijvende indruk achter te laten met behulp van onze roll-up banners, spielatten en posterframes. Je vindt ze allemaal in ons assortiment.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over presentatiesystemen.

Printmedia

Grootformaat digitaal printen heeft de laatste 2 decennia in de regel voor een enorme groei in onze branche gezorgd. De reden van deze groei is met name gekomen door het kunnen printen van grote fullcolour beelden in kleine oplages. Printmedia is onder te verdelen in een zelfklevende variant zoals PVC folie, maar ook in een niet klevende variant. Textielen of bannermaterialen zijn daar voorbeelden van.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over printmedia.

Snijfolies

Snijfolies, zoals onze Metamark M7, worden gemaakt van PVC (polyvinylchloride). Heel zelden wordt het gemaakt van PET (polyester), zoals onze window films, en PP (polypropyleen). PVC wordt veruit het meest ingezet. Op de achterkant van de folie wordt een ouderdomsbestendige acrylaatlijm aangebracht die zowel middels oplosmiddelen (solvent) kan worden aangebracht dan wel middels water (waterdispersie).

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over snijfolies.

Tools

Tools zijn belangrijk voor een juiste verwerking van signmaterialen. Ze maken het werken met de materialen gemakkelijker. Denk aan het gebruik van linialen, mesjes, rakels tot aan tapes, vloeistoffen en kleurenkaarten. Hier leer je alles over de handige tools die te gebruiken zijn tijdens het verwerken van sign- en transfermaterialen.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over tools.

Transfermaterialen

Flex en flock zijn producten die met een snijplotter gesneden worden en door middel van druk en hitte op een textiel kunnen worden getransfereerd. Een van de meest voorkomende toepassingen is het bedrukken van rugnummers op een voetbalshirt. Met flex en flock kun je vrij snel en eenvoudig individuele textielproducten in een zeer kleine oplage produceren. Katoen, polyester en nylon zijn zonder problemen te voorzien van transferfolie opdruk. Net als bij beprintbare folies zijn er ook beprintbare flexsoorten. Hiermee zijn dus ook fullcolour opdrukken op T-shirts mogelijk.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over transfermaterialen.

Wrapfolies

Wrapfolies worden, zoals de naam al aangeeft gebruikt om voorwerpen mee te wrappen. Een voorwerp wordt als het ware ingepakt met dit soort folies. De speciale wrapfolies zijn namelijk gemakkelijk vervormbaar om verschillende ondergronden. De mogelijkheden van deze folie zijn legio. Geef jouw auto, keukenkasten of kantoor ruimte een compleet nieuwe look. Maar ook muren kunnen in een handomdraai een nieuwe uitstraling krijgen met deze wrapfolies. Meer weten?

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over wrapfolies.

DTF systemen

DTF staat voor Direct to Film. Hiermee wordt bedoeld dat een ontwerp direct op een film/sheet afgedrukt wordt, waarna het wordt aangebracht op het substraat. Het is een redelijk nieuwe technologie die veel voordelen biedt. De DTF printers worden steeds populairder in de textiel- en signindustrie. Deze DTF systemen zijn verkrijgbaar in verschillende maten met verschillende inktsoorten.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over DTF printers.

Kleurfolie

Kleurfolie is in een veelvoud van verschillende kleuren te leveren. Zo is de Metamark M7 leverbaar in 90 verschillende kleuren en kan deze zelfs bij een afname van plusminus 3.000 strekkende meter in elke gewenste kleur worden geproduceerd. Wil je meer weten over onze kleurfolies? 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over kleurfolies.

Etched Glass

Etched Glass wordt ingezet om normaal glas een gezandstraald effect te geven. Etched Glass is verkrijgbaar in een gegoten, polymeer- en monomeer weekgemaakte variant. Ook is het in andere oppervlaktestructuren verkrijgbaar, zoals melkglas effect, een wat lichtere grijs en een crystal effect. Het is gebruikelijk dat Etched Glass met behulp van water wordt geplakt. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor soort lijm de folie heeft. Een waterdispersie lijm wordt namelijk wit bij nat plakken. Daarom adviseren wij om gebruik te maken van een Etched Glass met een solvent lijm.

Klik hier voor de video van onze V961 Etched Glass folie en bekijk hier onze veelgestelde vragen over Etched Glass.

Maegis Interieurfolie

Onze Maegis Interior Design Film is een vreemde eend in de bijt. Deze in meer dan 190 verschillende uitvoeringen verkrijgbare folie, vindt zijn toepassingsgebied in interieur restyling. Deze folie wordt met name toegepast in hotels, kantoren, grootwinkelbedrijven, maar ook voor keukens om ze een nieuwe look te geven.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over interieurfolies.

Window Films

De range van Window films vormt ook een aparte rubriek in onze range aan folies. Deze folie wordt, voor het bereiken van verschillende effecten, geplakt op ramen. Zo zijn er zonwerende folies om kantoorramen of autoruiten zonwerend te maken, gekleurde transparante folie om een glas in lood effect na te bootsen, maar ook inbraakwerende- en spiegelfolies.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over window films.

Translucente folie

Translucente folie wordt gebruikt voor lichtreclame doeleinden. Deze folie heeft als kenmerk dat de kleur bij dag én nacht gelijk blijft. Hierdoor is de reclame-uiting bij daglicht, maar ook als de lichtbak ’s avonds aan staat, qua kleur identiek.

Bekijk hier al onze veelgestelde vragen over translucente folie.

Blockout folie

Blockout folie is een 100% lichtdichte gekalanderde folie om delen op lichtbakken te blinderen. Deze folie is verkrijgbaar in het wit (met zwarte lijmlaag) of in het zwart (met een witte lijmlaag).

Bekijk hier al onze veelgestelde vragen over blockout folie.

Reflecterende folie

In een reflecterende folie zijn micro prisma's aangebracht en daardoor wordt het licht weerkaatst als deze wordt aangestraald. Als de folie een watermerk (EC104) heeft, mag deze folie ook voor autobelettering worden ingezet. Let op! Er zijn voorwaarden hieraan verbonden.

Meer weten? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen over reflecterende folies.

Magneetfolie

Magneetfolie is bedoeld als continu wisselende reclame-uiting. Als voorbeeld; overdag een lesauto met reclame-uiting, na werktijd een onopvallende normale personenauto zonder reclame. De folie moet minimaal elke 2 dagen verwijderd worden, waarna de ondergrond en de folie gereinigd moet worden. Zolang dat gedaan wordt, kan de folie wel tot 5 jaar ingezet worden. 

Meer weten over magneetfolie? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen over magneetfolies.

Applicatietape

Applicatietape is een onmisbaar product bij snijfolies. Deze zijn onontbeerlijk voor het overdragen van gesneden en gepelde logo's en/of teksten naar de ondergrond waar het op geplakt dient te worden.

Wil je meer te weten komen over applicatietape? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over applicatietape.

Zelfklevende printmedia

Zelfklevende printmedia wordt gebruikt voor veel verschillende toepassingen. Van recleme tot aan etikettering. Bij Maegis vind je dan ook een ruim assortiment aan zelfklevende printmedia, waaronder:  7 jaars gegoten printfolie, maar ook 7, 5 en 2 jaars gekalanderd printvinyl. Ook speciale PVC vrije folie ontbreekt natuurlijk niet in het assortiment. 

Wil je meer te weten komen over zelfklevende printmedia? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over zelfklevende printmedia.

Zelfklevende printmedia specials

Naast de standaard gegoten, polymere en monomere printvinyls hebben we nog een groot assortiment aan speciale producten in zelfklevend vinyl.

Meer weten over onze zelfklevende printmedia specials? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over zelfklevende printmedia specials.

Vloerstickers

Om op verschillende vloeren een reclameboodschap te plakken, zijn er meerdere mogelijkheden. Er zijn folies die op gladde ondergronden zoals een tegelvloer in een supermarkt is aan te brengen, maar ook voor extremere toepassingen zijn er oplossingen. Zo is er een printvinyl voor op asfalt, trottoirtegels, klinkers, betonnen trappen etc. (Floorprint P) en er zijn zelfs producten die op tapijt te plakken zijn (Carpetprint SP).

Meer weten over vloerstickers? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over vloerstickers.

Gaatjesfolie

Soms is het verboden om een achterruit van een auto volledig dicht te plakken. Om toch deze manier van adverteren te kunnen benutten is er een speciaal product ontwikkeld, gaatjesfolie. De gaatjes in deze folie zorgen voor voldoende doorzicht van de achterruit en is derhalve ook voorzien van een certificaat dat het is toegestaan om deze folie op achterruiten van auto's te plakken. De naam van de folie ‘one way vision’ verraadt het bijzondere effect van de folie; het werkt als een spiegelende zonnebril. Vanuit de auto heb je vrij zicht, maar van buiten kan niemand naar binnen kijken.

Meer weten over gaatjesfolie? Dit zijn onze veelgestelde vragen over One Way Vision folie.

Flexface

Om met name grote gebouwen en/of spanramen te voorzien van een digitale print zijn er een tweetal producten op de markt. Het ene is een frontlit (denk aan een vrachtwagen-zeildoek), het andere is mesh (bannermateriaal met gaatjes erin).

Meer weten over onze bannermaterialen? Dit zijn onze veelgestelde vragen over banner materialen.

Textiel

Als alternatief voor bannermateriaal zijn er ook verschillende soorten beprintbare textieldoeken op de markt. Vaak zijn deze doeken (deels) gemaakt van polyester. Door de verschillende weef- en breimethoden ontstaan er verschillende soorten textielstructuren.

Wil je meer over dit unieke bannermateriaal ontdekken? Lees dan hier onze veelgestelde vragen over textiel.

Papier

Om een klassieke fotoprint te verwezenlijken, zijn er verschillende beprintbare fotopapieren op de markt. Deze zijn zowel in een glanzende alsook in een zijdeglanzende variant beschikbaar.

Ook het blauwe affichespapier is als digitaal printproduct verkrijgbaar. Ondanks dat het een papier is, is dit product bestand tegen water en kan daardoor voor een buitentoepassing in worden gezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verkiezingsposters.

Wil je meer over foto papier? Lees dan hier onze veelgestelde vragen over bedrukbaar papier.

Display

Er zijn verschillende soorten materialen in de markt die als beprintbaar materiaal dienen voor kortstondige displays. Hier kan je denken aan een displayfilm voor een roll-up. Een tweede veel gebruikte zijn de zogenoemde pop-up wanden waar beprintbare panelen in gehangen kunnen worden.

Wil je meer over dit unieke promotiemateriaal ontdekken? Lees dan hier onze veelgestelde vragen over displays.

Laminaat

Om de kwetsbaarheid van een digitale print qua mechanische beschadigingen te reduceren, wordt bijna elke digitale print folie voorzien van een laminaat.  Een laminaat biedt verschillende voordelen.

Meer weten over laminaat? Lees hier al onze veelgestelde vragen over laminaat.

----------------------------

Watergedragen ink-jet printers

Printers met inkten op waterbasis zijn de meest gebruikte printers. De alom bekende desktopprinter die iedereen thuis heeft staan is ook gebaseerd op inkten met water.

Lees hier onze veelgestelde vragen over watergedragen ink-jet printers.

Eco-Solvent printers

De veruit meest bekende printer in de signmarkt is de eco-solvent printer. Het voordeel van dit soort inkten ten opzichte van watergedragen inkten is de korte droogtijd en dat de inkt in de kleine poriën kan dringen (PVC).

Lees hier onze veelgestelde vragen over Eco-Solvent printers.

UV printers

UV is een printtechniek die de laatste jaren steeds meer in opkomst is gekomen. Deze inkten harden uit door ze bloot te stellen aan UV-licht. Er zijn 2 manieren om dit UV-licht te produceren.

Lees hier onze veelgestelde vragen over UV printers.

Afbeeldingsresultaat voor uv printing

 

---------------

Latex

Een relatief nieuwe printtechniek is het printen met latex. Deze inkt is voor een groot gedeelte watergebaseerd, maar er worden ook kleurpigmenten en een aantal CO-oplosmiddelen toegevoegd. Het belangrijkste ingrediënt is een bindmiddel (latex) die door de verwarming in de printer uithardt en zo verankert op het printbare materiaal.

Lees hier onze veelgestelde vragen over latex prints.

Snijplotters

Snijplotters vinden hun oorsprong in de kledingindustrie. Het Amerikaanse bedrijf Gerber ontwikkelde in 1969 een automatische machine om stoffen op maat te snijden. Tegenwoordig worden er diverse soorten materialen gesneden met behulp van een snijplotter.

Lees hier onze veelgestelde vragen over snijplotters.